Ivanjica: Placevi na poklon

28.07.2012. 10:36
Autor: B92

Na 20 kilometara od Ivanjice, u podnožju planine Čemerno, na visoravni Crna bara meštani, sela Osonica poklanjaju placeve za izgradnju vikendica.

Uslovi za buduće stanare je da budu izgrađene od prirodnog materijala, drvenog i tesanog kamena u etno stilu i da se ne otuđuju.

Jedan od meštana Božidar Jerotijević poklanja plac površine oko tri ara.

"Naša je želja da od ovog lokaliteta stvorimo izletište jer je visoravan prelepa, pogled izvanredan, a hoćemo i džipijadu da popularizujemo ”, kazao je Jerotijević.

Inicijativu je pokrenulo Udruženje poljoprivrednika i preduzetnika “Savremeno selo” iz Osonice, koje će u avgustu, treći put, organizovati i “Letnju džipijadu”.

Prema rečima člana Udruženja Milanka Boškovića, u ovom trenutku ima oko 15 placeva za poklon, a zainteresovanih je mnogo.

“Javljaju se ljudi iz Kragujevca, Kruševca, pa čak i Čačka. Jedan od njih nam je rekao da hoće da postavi šest bungalova. Važno je istaći da budući vlasnici treba da vikendice izgrade u nekom razumnom roku od godinu i po, do dve dana”, naglasio je Bošković.

Iako je, kako kažu iz ovog Udruženja, akcija još u povoju, budući stanari podnožja Čemerna imaće uslove za obezbedjivanje vode, struje , a do svih placeva postoje pristupni putevi.