Kuće blizu BG i NS za 10.000 evra

08.11.2014. 08:35
Autor: 24sata.rs

Vikendice, manje kuće s placem, strujom, vodom, telefonom i mogućnošću uvođenja interneta, blizu Beograda i Novog Sada, moguće je kupiti za 5.000 do 10.000 evra

Cena može da bude i niža od 5.000 evra, ali su to na tržištu pre izuzeci nego pravilo.

Tako se do svog krova nad glavom može doći uz sumu i od nekoliko hiljada evra, ali uglavnom su to manje i stare kuće u vojvođanskim selima, gde su potrebna dodatna ulaganja. Okolina Beograda i Novog Sada je skuplja. Na portalu www.nekretnine.rs velika je i raznovrsna ponuda oglasa.

"Ono što je primetno u poslednjih godinu dana jeste dalji pad cena nekretnina, i to u proseku za deset odsto. Najpovoljnije cene su u banatskom delu, okolina Pančeva, Kikinde i Zrenjanina", kaže za “24 sata” Jasminka Tanović, menadžerka prodaje portala Nekretnine.rs.

Na prodaju se uglavnom nude manje kuće sa većim placem, a mnogim kupcima upravo je to i najvažnije da imaju okućnicu i plac.

"Ponuda solidnih objekata je zadovoljavajuća, kao i tražnja, ali ona je veća i dalje za stanovima u prestonici i Novom Sadu. Ipak, prednost manjih kuća u okolini je ta što su povoljnije cene, a način života ne zaostaje mnogo za onim u gradu", ističe Tanovićeva.