"Gde su stanovi po 380 EUR za m2?"

20.11.2014. 12:09
Autor: Tanjug

Poslanik SDS Janko Veselinović pitao je premijera Aleksandra Vučića šta je sa obećanjem da će se graditi 100.000 stanova po ceni od 380 evra po kvadratnom metru.

"Nekoliko puta je ponovio da će u Srbiji biti građeni stanovi za 380 evra po metru kvadratnom, te da će biti završeni do kraja 2015.godine. Čak je rekao da će 130 evra građane koštati mesečna rata", rekao je Veselinović u delu skupštinske sednice namenjenom pitanjima poslanika.

On je konstatovao da šest meseci posle tog obećanja, nije izabran izvođač, da nisu izabrane lokacije, te da se "navodno firma koja je trebala da gradi sada nalazi u finansijskim problemima".

Poslanik SDS je guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković postavio je pitanje kako je i na koji način uspela da zaduži tu finansijsku instituciju i da ostvari gubitak od oko 43 milijarde dinara u 2013.godini.

Veselinović smatra i da obećanja po pitanju nalaženja strateškog partnera za Železaru Smederevo još nisu realizovala.

"Rečeno je da i će u Obrenovac doći investitori koji će otvariti 1.500 radnih mesta, u međuvremenu gradonačelnik priča o Kinezima, a premijer o drugim investitorima", primetio je Veselinović.

Poslanik SDS je pitao i šta je sa izvozom automobila u Rusiju o čemu je bilo reči priikom posete Vladimira Putina Srbiji.

"Šta se dešava sa tim, da li je iznevereno i to obećanje i da li je tačno da je izvoz u Rusiju smanjen", pitao je on i ukazao na to da poslanici još nisu dobili odgovor na pitanje koliko je koštala vojna parada.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi, u delu sednice Skupštine Srbije kada poslanici vladi postavljaju pitanja, upitao je ministra prosvete Srđana Verbića kada će početi proces priznavanja diploma iz Prištine.

"Sem u pet slučajeva na niškom Univerzitetu, ni na jednom drugom univerzitetu nije započet postupak priznavanja diploma sa Kososva, pa ni na beogradskom", rekao je Halimi.