Revolucionarni stakleni crep za solarno grejanje

24.04.2015. 15:24
Autor:

Ako ste u potrazi za elegantnim grejnim sistemima u domaćinstvu, definitivno treba da pogledate najnovije rešenje kompanije “SolTech System” koje je već nagrađeno kao revolucionarno rešenje koje integriše solarnu energiju u bilo koju zgradu ili objekat.

Za razliku od tradicionalnih crepova napravljenih od betona ili gline, ovi crepovi su od stakla, što omogućava prolazak svetlosti do apsorbujuće površine ispod krovne konstrukcije, koja dalje generiše tako dobijenu energiju i integriše je u već postojeće grejne sisteme ili električnu mrežu zgrade. Osnovna prednost ovog sistema je u tome što nije potrebna jaka sunčeva svetlost da bi funkcionisao, što znači da generiše energiju čak i po oblačnom danu.



Ceo sistem funkcioniše tako što stakleni crepovi omogućuju prolazak svetlosti do specijalnog upijajućeg materijala koji se nalazi ispod crepa i tako apsorbuje sunčeve zrake. Ispod apsorbujućeg materijala nalaze se specijalne cevi koje formiraju stub gde se vazduh zagreva i cirkuliše kroz patentiranu tehnologiju, a tako sakupljena energija se zatim usmerava u kuću i integriše sa već postojećim grejnim sistemom kuće ili zgrade, što je još jedna velika prednost.

To znači da ne morate u potpunosti da menjate način na koji ste se do sada grejali, već da dodavanjem ovog sistema smanjite potrošnju energije koju plaćate, a samim tim umanjite i račune. Sistem čak može biti povezan i sa postojećim energetskim sistemom na bazi vode ili na bazi vazduha, a njegovom ugradnjom dobijate sopstveni izvor energije, što znači da ćete manje brinuti zbog rasta cene energenata i skupih računa za struju.

Postoje ukupno četiri četiri vrste sistema koje su dostupne za ovaj tip solarnog grejanja, a sve detalje o istim možete saznati na zvaničnom sajtu kompanije “SolTech System”.

Foto: freshome.com
Izvor: kucastil.rs