BG na licitaciji rasprodaje stanove

30.06.2015. 13:30
Autor: Tanjug

Grad Beograd prodaje imovinu koja nije neophodna za njegovo funksionisanje, pa je oglasio prodaju 26 stanova različite kvadrature od 10 do 86 metara kvadratnih.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da do 17. jula može da se donese sva dokumentacija, 22. jula je licitacija, a do 16. jula svi zainteresovani mogu da pogledaju stanove koji ih interesuju i da učestvuju u licitaciji.

"Neophodno je popuniti prijavu i ostaviti depozit u visini deset odsto od procenjene vrednosti stana", rekao je gradski menadžer i pozvao sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u licitaciji.

Prema njegovim rečima, cene kvadrata su različite, u proseku oko 1.000 evra po kvadratu.

Procenu početne cene kvadrata je izvršila Uprava javnih prihoda, kaže Vesić i dodaje da ukoliko bude više zainteresovanih za jedan stan naravno da će cena biti viša.

"Ovo je nastavak naše politike u okviru koje prodajmo svu imovinu Grada koja nam nije neophodna", rekao je Vesić i podsetio da je pre godinu i po dana Grad Beograd počeo da popisuje svu imovinu u vlasništvu grada.

Kako je naveo, ustanovljeno je da Grad Beograd ima skoro 19.000 nepokretnosti od čega je uknjiženo skoro 2.500, a sada ih Grad redovno uknjižava i pokušava da reši imovinsko-pravne odnose.

"Nastavićemo da prodajemo svu imovinu koja nam nije potrebna, jer Grad ne mora da ima i stanove, hotele, poslovne prostore ukoliko ne služe za njegovo funkcionisanje", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da zgrada Beobanke još nije prodata, a pošto je Uprava javnih prihoda korigovala cenu, očekuje se da ova nepokretnost bude uskoro prodata.

Foto: franky242/freedigitalphotos.net
Izvor: B92/Biz