Nelegalan stan - veći porez na imovinu

22.09.2015. 15:58
Autor: TANJUG

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će vlasnici stanova koji ne žele da ih legalizuju, plaćati veći porez na imovinu.

Na pitanje novinara kako će se naterati vlasnici nelegalnih stanova da ih legalizuju, s obzirom da je rušenje praktično nemoguće u zgradama u kojima ima i legalnih stanova, Mihajlović je rekla da će povećanje poreza na imovinu za te vlasnike svakako biti jedan od načina.

"Ako neki stanar ne želi da ozakoni stan, postoji nekoliko mogućnosti, a jedna na koju ćemo sigurno ići jeste povećanje poreza na imovinu", rekla je Mihajlović u Privrednoj komori Srbije, gde je počela javna rasprava o Nacrtu zakona o ozakonjenju objekata.

Prema njenimm rečima, ukoliko cela zgrada nije legalna, prvo ona morati da se ozakoni i da je dovoljno da jedan od stanara pokrene proces ozakonjenja.

Mihajlović je poručila da država mora da uvede red u tu oblast i da će postojati samo dve mogućnosti - da se objekti ozakone ili sruše, dok će u slučaju stanova gde je nemoguće rušenje, vlasnici morati da plaćaju veći porez.

Foto: radnatt/ freedigitalphotos.net
Izvor: B92.net/biz